A horgászat számomra nem a legérdekfeszítőbb tevékenység, ugyanakkor a család odavan érte, így mit tudok tenni, én is csatlakozom hozzájuk, mint ahogyan tudjátok is, hiszen erről már meséltek nektek.

A horgásztúránk előtti napon általában a közeli horgászboltba is elmentünk Apuval, aki nagyon szeretett itt elidőzni. Amíg várakoztam, persze én is körülnéztem, de gyorsan meguntam ezeket a beszerző körutakat. Apu persze órákig képes volt ott nézelődni, alig lehetett elrángatni a boltból. Az internetes vásárlás elterjedésével a horgászkellékek is felkerültek az online térbe. Tudtam, hogy Apu igazán odalesz, ha órákig böngészhet a bojlik, pellettek és a különböző paszták közül. Meglepően gyorsan bele is tanult az internethasználatba, a webáruházakban könnyen kiismerte magát, a futár pedig heti rendszerességgel járt a házhoz.

Apuval így még egy közös témánk lett, hiszen én is nagyon szeretem bújni az online áruházakat, órákig nézegetem a termékek jellemzőit, hasonlítgatom a paramétereket, árakat, mielőtt döntést hoznék. A horgásztúránk alkalmával így részletesen ki tudjuk beszélni az új felfedezéseinket, hiszen erre a vasárnapi ebédnél nem igazán van alkalmunk.

A rituálénk része, hogy megosszuk egymással az épp aktuális találatainkat. Apunál ez most az Akcióleső weboldala. Ennek is tulajdonképpen a Media Markthoz kötődő része, az akcioleso.hu/media-markt-akcios-ujsag. Számomra eddig abszolút ismeretlen volt a főoldal, mert mindig célirányosan keresek rá egy termékre. A Media Markt oldalát nyilván ismertem, de az akciókat összegyűjtő oldalt magát nem.

Lelkesen meséli, hogy több áruház is megjelenik az oldalon, de neki a Media Markt a favorit most. Nagyon jó ajánlataik vannak, mert nem csak egy havi katalógusuk van, hanem néha vannak néhány napos akciók, de van példa heti ajánlatokra is. Természetesen erre az oldalra is a horgászás kapcsán bukkant rá, mivel a régi elemes rádiója csődöt mondott, és le szerette volna cserélni egy újra. Ha pedig valamire költ, annak akciósnak kell lennie, így az Akcióleső oldala tökéletes keresőoldalnak bizonyult számára.

Azóta már néhány háztartási eszközt szintén lecserélt otthon, persze Anyuval akadt köztük némi szóváltás, de amikor Apu annyira lelkesen meséli, hogy még a hülyének is megéri ilyen olcsón beszerezni egy új kávéfőzőt, akkor Anyu nem tud neki ellenállni. Meséli, hogy néha közösen nézegetik az Akcióleső ajánlatait, majd nevetve hozzáteszi, hogy hátha könnyebb Anyut így meggyőzni egy-egy újabb beszerzésről.

Az Akcióleső oldal valóban nagyon praktikus, győződöm meg róla, ahogyan böngészek az oldalon. Apu látja ezt és közben el is kezd navigálni, hogy az Akcióleső főoldalára rámész és ott Media Marktra kattintasz. Talán neked egyszerűbb egyből bepötyögni, hogy akcioleso.hu/media-markt-akcios-ujsag, te úgyis gyorsan gépelsz, mondja Apu. Fantasztikus dolgok vannak ezen az oldalon, tényleg. A keresőnek több funkciója van, az akciós újságokra is rá lehet keresni, de ha valaki inkább az akciós termékek oldal felől közelítene, az is megoldott. De vannak kuponok is, igazán úgy tűnik, hogy minden célcsoportra gondoltak az oldal létrehozásánál. A blogon pedig a legújabb híreket is el tudja olvasni az ember. Számomra a legszimpatikusabb az áruházak menüpont volt, mert ott még gyorsabban megtaláltam a nekem szimpatikus áruház akcióit.

Apu lelkesedését mutatja, hogy az oldalt még az okostelefonján is hozzáadta a könyvjelzőkhöz. Én csak mosolyogva figyelem Aput, hiszen korábban nem is gondoltam volna, hogy majd a technikai újdonságokra vevő lesz, és a nyugdíjhoz közeledve ő mondja a legjobb tippeket a házhoz szállítás vagy a Black Friday kapcsán. Az különösen jó érzéssel tölt el, hogy egy számomra nem túl kellemesnek ígérkező esemény végén mindig úgy indulok haza, hogy várom a következő horgászásunkat Apuval.