A páromtól megtudtam, hogy nem mindegy, hogy milyen csalit vesznek. Nem értek a horgászáshoz, én azt gondoltam, hogy belógatunk valami kukoricát, arra harapnak a halak és kész. De mint kiderült, nem elég a kukorica, sokkal összetettebb ennél a dolog. Nem mindegy, milyen csalit vesznek, nem mindegy, milyen a zsinór, az úszó.

Amíg ő igyekezett megtalálni az interneten a hétvégi horgászáshoz legmegfelelőbb csalit, én azon ügyködtem, hogy megfelelő olajat vegyek az autó motorjába. Nem mindegy, milyen olajat teszünk ugyanis bele, de lassan itt van az olajcsere ideje. Mivel a hétvégi program pecázás, azt jelenti, hogy hosszú utat fogunk megtenni, hogy a párom kedvenc pecás helyére menjünk. Úgy döntöttem, hogy a hó végén esedékes olajcserét ezért a hétvégi utazás előttre időzítem. Nem szeretném, ha az autónk ugyanis az olajcsere hiánya miatt menne tönkre.

Nem mindegy, hogy a motorba milyen olaj kerül, hiszen minden típusnak megvannak a maga kritériumai. Az olaj segít, hogy a fém alkatrészek jól tudjanak mozogni egymáson, hogy ne kopjanak olyan hamar. Egy jó olaj akár évekkel is meghosszabbíthatja a motor élettartamát.

Nagyon sok olaj létezik, rengeteg márka, és azokon belül is nagyon sok különböző olaj van. Nekem mások tanácsára a castrol gtx 10w40 vált be.

Nem értek annyira az olajakhoz, de egy autószerelő barátom mondta, hogy mindig ezt vegyem, mert nekem valószínűleg ez lesz a legjobb, én pedig nem kérdőjelezem meg a döntését, hiszen Ő mindenképpen jobban ért hozzá, mint én.

Amióta megvan ez az autóm, mindig a castrol gtx 10w40 olajat veszem és eddig még nem jelentkezett semmilyen hiba sem az autónál, ami indokolná, hogy ne ezt vásároljam.

Ahogyan a páromnak is van egy jól bevált csali lelőhelye, úgy nekem is van egy, ahonnan az olajat veszem.

Az olajwebshop.hu oldalról rendelem az olajat. Itt minden olaj megtalálható szerintem, rengeteg márka van és a márkákon belül is nagyon széles a választék. Még sosem volt azzal problémám, hogy ne találtam volna a jól bevált castrol gtx 10w40 olajból náluk.

Sokszor szerencsém van, és akciósan be tudom szerezni ezt az olajat, de egyébként sem drága a többi hasonló autósbolthoz képest. Nem szeretek annyira autósboltba járni, mert sokszor feltesznek olyan keresztkérdéseket, hogy milyen az autó motorja, vagy hogy miért azt az olajat szeretném, amit éppen keresek.

Ezekre, őszinte leszek, nem tudnék válaszolni. Én csak azt tudom, hogy ezt kell vennem, mert ez jó az autómba, illetve azt tudom még, hogy hol van a nyílás, amibe bele kell önteni.

Sok kellemetlen beszélgetéstől és helyzettől kímélem meg magamat az online vásárlással és több olyan nő ismerősöm van, aki szintén emiatt vásárol mindent online.

Sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mintha elmennék az olajért és sokszor még spórolhatok is, mert sok akciót lehet kifogni online.

Az olajwebshop.hu oldalon pedig nem csak olajat tudok venni, hanem szerintem minden autós kelléket meg lehet találni itt. Vettem már itt autósponyvát is, de még légszűrőt is. Ennek általában az a menete, hogy megkérdezem az autószerelő ismerősömtől, hogy mire van szükség, melyik márka melyik típusát vegyem, megrendelem, Ő pedig kicseréli.

Ha nem vagyok biztos benne, hogy a jót akarom-e megvenni, akkor csak elküldöm neki, és megmondja, melyikre van szükségem. Nekem ez így sokkal kényelmesebb, mint a polcok előtt álldogálás és tanácstalan kutakodás.