Szerintem mindenki tudna mondani egy olyan tevékenységet, amit régen nagyon szeretett csinálni, de az idő elteltével megváltozott a véleménye. Na, hát én pontosan így vagyok a horgászattal. Imádtam, de tényleg. Mindig nagyon szuper kis családi programot varázsoltunk belőle: volt, hogy csak négyen mentünk, a szüleimmel meg a testvéremmel, de volt, hogy az unokatestvéremék is csatlakoztak hozzánk. Persze mindig szabályosan, engedéllyel, kijelölt helyen horgásztunk.

Aztán ahogy egyre idősödtem, úgy kezdtem egyre unalmasabb tevékenységnek vélni a dolgot. De ez nem mindenkire van ilyen hatással. Van pár barátom, akik gyerekkorukban is, és azóta is imádnak horgászni. Bár inkább szerintem ez csak egy jó indok nekik a korlátlan sörözésre, de mindegy.

Egy ilyen horgásztúráról jöttek éppen haza, amikor is kaptak egy jó kis defektet, és pótkerékkel kellett haza jönniük. Dávid – az autó tulaja – ezen annyira felhúzta magát, hogy úgy döntött vesz két új gumit. Hiszen ugye tengelyenként egyformának kell lenniük.

Úgyhogy fel is kereste a gumidiszkont.hu/nyari-gumi weboldalát. A cég egyébként 100%-ig magyar tulajdonban áll, és már 19 éve foglalkoznak gumiabroncsokkal. A kínálatukban 30.000 féle abroncs közül lehet választani, és Dávid szerint majdhogynem minden nagy márka termékeit meg lehet találni a webshopban. Mert valójában ez nem egy sima honlap, hanem egy webshop. Szóval a márkák között szerepel például a Michelin, a Bridgestone és még a Pirelli is, természetesen többek között.

Ráadásul ezt még megfejelték jó nagy akciókkal is, így ennek és a széles kínálatnak köszönhetően Dávid szó szerint, napokig a gép előtt ült, kalkulált, mérlegelt és komoly kutatómunkát végzett, hogy melyik abroncsot válassza.

Végül annyira döntésképtelen volt, hogy minden barátjának sorba küldte el az üzenetet: gumidiszkont.hu/nyari-gumi, azzal az utasítással, hogy nézzük át mi is, és segítsünk választani. Szerencsére kaptunk útmutatást, hogy melyek azok, amik között választani kell.

Így végül, nagy nehezen egy Pirelli abroncsra esett a választás, és kettőt rendelt belőle. Egyébként házhoz szállítással kérte a csomagot, de akihez közel van, az Miskolcon, személyesen is átveheti, az átvevőponton.

De mivel Dávid budapesti, így nem volt kérdés, hogy hogyan oldja meg. Egyébként meglepően olcsón kiszállították, ugyanis a két abroncs szállítási díja 2980 forintba került; egy abroncs esetében 1490 forintba kerül, vagyis darabonként számítanak fel rá díjat. De azt gondolom, hogy ez is nagyon jó ár, mert ezek elég nagy méretűek, és súlyuk is van bőven.

Miután leadta a rendelést Dávid nagyon boldog volt, hogy jó áron juthatott hozzá két vadonatúj abroncshoz, és az örömét csak fokozta, amit a megrendelés után olvasott. Ha déli tizenkét óra előtt megtörténik a rendelés, akkor a megvásárolt abroncsokat már másnap – pontosabban a következő munkanapon – ki is szállítják. És mivel Dávid egy kedd délelőtt adta le a rendelést, így hamar fel is szerelhette az új gumikat.