Apukám imád horgászni. Gyerekkoromtól kezdve fontos szerepet játszik az életünkben a horgászat, ugyanis amint a szüleimnek akadt egy kis szabadideje elmentünk egy tóhoz vagy egy folyóhoz és vártuk, hogy a halak a horogra akadjanak. Ezek az emlékek számomra rendkívül kellemesek, mindig nagyon boldog voltam ezeken a napokon.

A horgászatot én is nagyon megszerettem, kifejezetten jó szabadidős tevékenységnek gondolom. Nyaranta sok hétvégét erre szánok.

Édesapámnak rendszeresen valami horgászattal kapcsolatos ajándékot vásárolok. Ezeknek mindig rendkívül örül, így tökéletes születésnapi meglepetésnek gondolom. Az egyetlen probléma, hogy az elmúlt években már mindent megvettem, amit csak lehet, nem tudok új dolgot kitalálni. Pedig muszáj kreatívnak lennem, mert hamarosan ismét itt van apukám születésnapja.

Tegnap órákat töprengtem rajta, hogy milyen új horgászós ajándékkal állhatnék elő, míg végül eszembe jutott, hogy egy pólót kellene vásárolnom, amin valamilyen vicces szöveg szerepel a horgászattal kapcsolatban. Ezt úgy gondolom, hogy büszkén viselné az apukám, és biztos értékelné is.

Az ötlet tehát összeállt a fejemben, már csak a bolt felkutatása maradt hátra, ahonnan be lehet szerezni ilyen típusú ruhadarabokat. A horgászboltokban kezdtem kutakodni, de nem találtam az elképzeléseimnek megfelelő darabot. Már épp kezdtem elkeseredni, amikor a párom juttatta eszembe, hogy egyedi pólókat is lehet készíttetni bizonyos üzletekben.

Nem kellett sokat erőlködnöm, míg rátaláltam a lolmarkt.hu weboldalra, ahonnan online póló rendelhető, megvásárolható, méghozzá bármilyen mintával, felirattal. A mintákat akár egyénileg, otthon meg lehet tervezni, ezt a bolt munkatársai pedig majd rányomtatják a pólóra. Tehát az ajándékomnak csak a képzeletem szabhat határt, bármit kieszelhetek, amit csak szeretnék. Ez a nagy szabadság nyilván a terhemre is lehet, ugyanis elég határozatlan személyiség vagyok, így lehet nem fog sikerülni dönteni. A lolmarkt.hu weboldalon olvasottak szerint azonban emiatt sem kell aggódni, mivel a boltban dolgozók szívesen segítenek a minta, illetve a felirat megtervezésében, amennyiben erre igényt tartok. Ez nagy könnyebbséget jelent számomra, ugyanis így egyszerűbben tudok majd választani.

Az egyedi pólóknak a nagy előnye szerintem, hogy rendkívül személyes ajándéknak számítanak, nincs belőlük több, a póló csak édesapámnak fog szólni. Én mindig is vágytam hasonlóan különleges, személyre szabott ajándékokra.

Apukám a pólóban természetesen remélhetőleg horgászni fog járni, így sokszor nagy megpróbáltatásnak lesz kitéve a ruhadarab. Emiatt rendkívül fontos, hogy jó minőségű anyagból készüljön, ne szakadjon szét az első adandó alkalommal. A lolmarkt.hu oldalon közölt információk szerint emiatt sem kell aggódnom, ugyanis az üzletben kapható pólók igazán kényelmesek, és igényes kivitelezésüknek köszönhetően az évek múlásával sem fognak veszíteni stílusos megjelenésükből. Ebben reménykedem, hogy valóban így lesz, de persze nem várható el, hogy tíz év múlva is épp úgy nézzen ki, mint újkorában. De ha tönkremegy, legalább lesz mit újból ajándékoznom és nem kell ennyit gondolkoznom majd rajta.  

Valószínűleg mások is jártak már úgy, hogy nem volt semmi jó ötletük, mivel az üzlet számos előre megtervezett pólót is kínál a vásárlói számára. A mintaválasztékok az üzlet honlapján elérhetők, a kategóriák menüpont alatt megtekinthetők. Kíváncsi voltam, hogy találok-e az elképzelésemnek megfelelő, előre megtervezett pólót, így ezeket is átnéztem. A már megtervezett pólók kategóriákba vannak sorolva az oldalon. A következő témakörben vannak előre megtervezett pólók: alkohol, állatok, család, explicit, feliratos, film, foszforeszkáló, hobbi, internet, lánybúcsú, legénybúcsú, magyaros, munka, páros, poén, születésnap, top, ünnepek, illetve vegán. A pólók között sok érdekes, humoros, vagány darab van, de sajnos az elképzeléseimnek egyik sem felelt meg, így végül csak a saját tervezésű mellett döntöttem.

Átgondolom itthon, hogy mit szeretnék, majd el fogok menni az üzletbe és kikérem az ott dolgozók véleményét is. Az internetes oldalról megtudtam, hogy kis darabszámú megrendeléseket az üzletben, személyesen is felvesznek a bolt munkatársai, és akár azonnal el is tudják készíteni. Tehát nagyon gyorsan beszerezhető egy egyedi póló, csak egy elképzelés, ötlet szükséges hozzá.

Húsz darabnál több póló esetében nem megy minden ilyen egyszerűen, ugyanis nem készítik el egyből a pólókat, mivel ezeket transzfer- vagy szitanyomással gyártják, esetlegesen digitálisan nyomtatják azokat. Nekem ilyesmivel azonban nem kell foglalkoznom, ugyanis édesapámnak csak egy darab pólót szeretnék venni. De ha beválik, és szeretni fogja, akkor biztos beszerzek majd neki még néhányat.

A pontos ár azonban csak a minta meghatározása után állapítható meg, mivel az árak nem minden esetben egyformák. A póló költsége függ a minta nagyságától. Az előre megtervezett pólók miatt azonban lehet látni, hogy egy egyedi póló ára 3500-4500 Ft között lehet, tehát erre az összegre érdemes számítani. Ez nem egy olyan magas ár, sokkal többre számítottam. Máskor drágább ajándékot szoktam vásárolni, de legalább így spórolok egy kicsit.

Ahogy említettem a pólót személyesen is meg lehet csináltatni, én ezt a módot fogom választani, mivel így ki tudom kérni az üzlet munkatársainak a véleményét, tudnak segíteni a póló megtervezésében. De akinek nincs ilyen szükséglete, annak az online pólórendelés is szóba jöhet, ami talán még egyszerűbb megoldás is. A lolmarkt.hu weboldalról vásárolt ruházati termékek kiszállítása 990 forintba kerül, kivéve, ha 10.000 forint fölött vásárol valaki. Ebben az esetben a szállítás teljesen ingyenes, csak a pólók árát kell állni. A kiszállításra sem kell heteket várni, ugyanis egy-két napon belül házhoz viszik őket. Tehát ez is egy nagyon gyors, hatékony megoldás az egyedi pólók vásárlásához.

Az internetről rendelt, illetve az ajándékba vett ruhadaraboknál sokszor előfordul, hogy nem megfelelő a méret, élőben nem tetszik a szín, vagy kényelmetlen a viselése. A lolmarkt.hu azonban ettől a félelemtől is mentesíti a vásárlót. Az átvételtől számított 14 napon belül díjmentesen kicserélik a pólókat, abban az esetben, ha személyesen be tudok menni az üzletbe. Postai visszaküldés esetén a szállítási költségeket kell állni. Ha pedig a kicserélés után sem megfelelő valami, további két alkalommal kérhető a pólócsere. Ez a lehetőség számomra rendkívül hasznos, ugyanis egy ajándék esetében sosem lehet tudni, hogy megfelelő lesz-e a méret, illetve elég kényelmes lesz-e az adott ruhadarab. Az ingyenes cserének köszönhetően, ha elnézem a méretet, akkor is van még rá lehetőség, hogy hordható legyen a horgászós póló. Arra figyelni fogok, hogy mindenképp két héten belül fel tudja próbálni, tehát ne vegyem meg túlságosan hamar. Ez egy kicsi problémát okoz számomra, mivel szeretem nagyon hamar megvenni az ajándékokat, de sajnos a póló megvásárlásáig most várnom kell. De így legalább több időm marad a minta, illetve a felirat kitalálásához.

Már várom, hogy a kezemben foghassam apu egyedi horgászós pólóját. Biztos vagyok benne, hogy örülni fog ennek a kreatív, különleges születésnapi ajándéknak.