Amióta megismerkedtem a férjemmel, azóta tudom róla, hogy megszállottan szeret horgászni. Tudtam, hogy erről a dologról sosem fogom tudni leszoktatni, annak ellenére sem, hogy halálosan idegesít, amikor a szabadnapjain is képes hajnalban felkelni azért, hogy kimenjen horgászni, mert elvileg akkor a legjobb. Ilyen téren nem feltétlen a legszerencsésebb, hogy folyóparton lakunk, de lehetne rosszabb is, ha mondjuk vidékre utazna el, és egész nap nem látnám. Ilyenkor megpróbálom nem felhúzni magam, hanem megcsinálni olyan dolgokat, amikkel alapvetően nem foglalkoznék, ha a férjem otthon van velem. Gondolok itt például a körömfestésre, ilyenkor szoktam feldobni magamra egy arcmaszkot, tehát tömören összefoglalva olyan dolgokkal foglalkozni, amivel kicsit kényeztetni tudom magam. Ha itthon van, természetesen nem csinálok ilyen dolgokat, mert amúgy is keveset látjuk egymást, és ilyenkor próbálok odafigyelni arra, hogy minőségi időt töltsünk együtt, ami többé – kevésbé sikerülni is szokott.

Egyik hétvégén úgy döntöttem, hogy én bizony nem fogom magányosan tölteni a szombatot megint, hanem megemberelem magam, és elmegyek vele a szokásos horgásztúrájára. Nem tudtam, mennyire fogom bírni a dolgot, de úgy voltam vele, hogy maximum feljövök a házba, ha nagyon unnám magamat. Meglepően élveztem a dolgot, közben kicsit beszélgettem a férjemmel, olvastam, napoztam, tehát ki tudtam kapcsolni pont ugyanúgy, mint ahogyan otthon szoktam csinálni, amikor a férjem nincs velem. Mindenféle téma felmerült közöttünk, többek között a kerti fészer is. Ez már évek óta nagy viták kirobbantója volt, ugyanis a férjem ott tartja a horgászfelszereléseit. De nem ám úgy, mint mindenki más, hanem össze – vissza, és engem rémesen idegesít az a káosz, ami ott uralkodik. Alapból nehezen viselem a rendetlenséget, hát ha még van egy olyan hely, amiről tudom, hogy nem nyúlhatok hozzá!

Ekkor bedobtam az ötletet, hogy mi lenne, ha lecserélnénk a régi polcokat, amik egyértelműen már nem alkalmasak arra, hogy ezt a mennyiségű felszerelést eltárolják. Lehetne venni egy újat, és mindjárt meg is szűnne az óriási rumli, ami nem csak a szememet, hanem szinte a lelkemet is bántja. Nagy csodálkozásomra a férjem nem volt rögtön ellene a dolognak, ahogy eddig mindig. Ugyanis ha felhoztam, hogy bármit is meg kellene változtatni abban a helyiségben, ami neki olyan, mint egy szentély, rögtön robbant is ki a szokásos vita. A következő kérdés az volt, hogy honnan is szerezzük be a megfelelő polcrendszert, ami alkalmas a feladatra?

Mivel azt gondolom, hogy az internet segítségével szinte mindenre lehet megoldást találni, természetesen ehhez az eszközhöz folyamodtam, hogy megtaláljam a megfelelő polcrendszert. Rögtön az első pár találat között volt is egy oldal, ami megragadta a figyelmemet, ezért rákattintottam. Akkor még nem tudtam, hogy milyen jól is tettem. A weboldal a rackinglog.hu oldala volt, és meglepődtem, mennyi lehetőség közül lehet választani. A Dexion salgó volt az, ami a legjobban megragadta a figyelmem, úgyhogy úgy határoztam el magam, hogy ennek a polcrendszernek fogok kicsit jobban utánaolvasni.

Az első információ, amit megtudtam, az az volt, hogy a Salgó polc az egyik legrégebb óta használt, széles körben ismert és elterjedt, összeszerelhető polcrendszer. Már ez a dolog is vonzónak tűnt nekem, hiszen ha ennyien megvásárolták előttem, akkor csak nem lehet olyan rossz. A cég által forgalmazott polcok többek között rendelkeznek tanúsítvánnyal, gyártói garanciával. Minőségi alapanyagokból készítik őket, és ehhez a legmodernebb technika áll a rendelkezésükre. A felhasználói köre is igen széles, mert könnyű összeszerelhetősége és nagy teherbírása miatt jó lehet logisztikai központoknak és magánszemélyeknek is egyaránt. Magánszemélyeknek azért, mert a polcrendszer kézi raktározáshoz a legjobb megoldás.

A salgó polc előnyei között szerepelt, hogy csavarmentes, amiről tudtam, hogy a férjemnek tetszeni fog. Ugyanis néhány évvel ezelőtt volt egy kisebb incidensünk egy nem megfelelő polcrendszerrel. Megörököltünk egy barátunktól egy pozdorjából készült polcrendszert, ami elég nagynak tűnt, így azt gondoltuk, hogy arra tökéletesen meg fog felelni, hogy felszámolhassuk a kerti fészerben uralkodó káoszt. Mivel szétszerelt állapotban volt, a férjemre hárult a feladat, hogy használatra kész állapotba hozza. Én tudtam, hogy nincsenek nagy szerelési tapasztalatai, de arra nemet mondott, hogy szakértőt hívjunk ehhez a feladathoz, hiszen az sértette volna a férfiúi büszkeségét. Így történt az, hogy nem lett jól összecsavarozva a polcrendszer, és az egyik nap csak úgy derült égből villámcsapásként leszakadt az egész nagy robajjal. Azt hiszem, nem kell ecsetelnem, mennyire rám hozta a szívbajt, mert pont a fészer mellett voltam. Mivel utána nem volt hajlandó foglalkozni vele, visszatettük a régi polcokat, és maradt a káosz ugyanúgy, mint azelőtt.

A salgó polc csavarmentes kivitele miatt az ára is sokkal kedvezőbb, mint a hagyományos csavaros változatoké. Ennek igen csak örültem, mert ha olyan dologról van szó, ami a férjem szerint nem eléggé fontos, akkor nagyon nagy skót tud lenni. A következő információ az én lányos – dekorálós lelkemet simogatta, mely szerint a polc nem csak sima fém kivitelezésben érhető el, hanem festett változatban is. Emellett az anyaguk minőségi, horganyzott acél, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy az előbb említett, leszakadós baleset esetleg megismétlődik.

Mivel meggyőzött minden, amit olvastam, úgy döntöttem, megnézem, milyen lehetőségek vannak a rendelésre. Ekkor olvastam azt, hogy a vállalat munkatársai kijönnek akár igény szerint helyszínre is, és ott felmérést végeznek, ha az ember attól tart, hogy ő maga nem megfelelően tudná megállapítani a méreteket. A férjemnek előadtam ezt a lehetőséget, és bevallom, kicsit féltem attól, hogy mit fog reagálni, mert én már nagyon beleéltem magam a dologba. Nagy meglepetésemre semmi ellenvetése nem volt, sőt bevallotta, hogy egy ideje már őt is zavarja az a nagy rendetlenség, ami a fészerben uralkodik. Bár korábban a zseni káoszának nevezte, azt mondta, hogy az elmúlt időszakban sokszor nehezen talált meg dolgokat, amikre éppen szüksége volt.

Amikor megérkezett a polcrendszer, nagyon pozitívan csalódtam. Bevallom, nem mertem nagy reményeket fűzni az egészhez, mert nem tudtam elképzelni, hogy egy csavarmentes eszköz tényleg olyan jó tud lenni, mint ahogy azt a weboldalon a leírásban olvastam. De valóban úgy volt, ahogy az ígérték, nem okozott gondot a férjemnek a polc összeszerelése. Alig vártam, hogy elkészüljön, és nekieshessünk a fészernek rendrakás végett. Amikor kész lettünk, fel sem lehetett ismerni a helyiséget ahhoz képest, ahogyan korábban kinézett, és a férjem is elismerte, hogy ez a rendrakás már érett egy ideje. Ha bárki kérdezi, csak ajánlani tudom ezt a polcrendszert, de nem csak azt, hanem a vállalatot is, mert megbízhatóak és nagyon gyorsak voltak.