A horgászat szerintem egy nagyon szélsőséges dolog. Legalábbis a személyes tapasztalataim alapján erre jöttem rá. Amikor még kicsi voltam, nagyon szerettem horgászni. Még egy kis gyerek horgászbotom is volt, és sokszor horgásztam együtt apukámmal. Amikor pedig kapásom volt és sikerült kifognom egy kis halat, akkor nagyon büszke voltam magamra. Akár órákig is képes voltam szugerálni az úszót, hogy mikor tűnik már el végre, és mikor lesz kapásom. Aztán ez idővel nagyon átalakult. Voltam már párszor a barátokkal is horgászni, de eszméletlenül untam. Persze kicsit feldobta a dolgot, hogy éjszakai horgászatok voltak, az ég szép csillagos volt, jókat beszélgettünk és az egésznek volt egy nagyon jó, kellemes alaphangulata, de maga a horgászat számomra szörnyen unalmas volt.

Úgyhogy amikor legutóbb egy tóparti nyaralót béreltünk, akkor úgy döntöttünk, hogy az éjszakai horgászatot egybekötjük egy kis éjszakai bográcsozással. Így, mi lányok is el tudtuk foglalni magunkat, és kicsit számunkra is izgalmasabbá vált a dolog.

Ehhez viszont nyaralás előtt fel kellett készülnünk, ez pedig egy Pb gázpalack rendelését jelentette. Szerencsére a csapatban van, aki ért hozzá, úgyhogy ő intézte az egészet.

A gazpalackfutar.com oldaláról rendelte a palackot. A cég tulaja már hosszú, hosszú évek óta foglalkozik gázpalackokkal, illetve azok cseréjével, így teljes a szakértelem, és ennél fogva a barátunk is nagyon megbízik bennük. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy van már tapasztalata velük, hiszen rendelt már innen születésnapra például hélium palackot, lufikhoz – meg a Miki egér hangokhoz -, illetve már Pb gáz is került hozzá ettől a cégtől. Egyébként nem csak ez a két fajta gázpalack rendelhető, hanem például oxigén, nitrogén, és szén-dioxid palack is.

A honlapjukról kiderül az is, hogy ma már nem is nagyon lehet beszerezni máshonnan gázpalackokat, legalábbis legálisan semmiképp, hiszen szigorú szabályokhoz kötik. Ami, nagyon is helyes, hiszen ezek robbanásveszélyesek, és nagyon nem mindegy, hogy milyen állapotú az a palack, amiben a gáz van. Hiszen, ha zárt térben elkezd szivárogni például egy nitrogén palack, akkor az akár fulladáshoz is vezethet bizonyos kémiai tulajdonsága miatt.

Szóval, visszatérve: habár a PB gáz is megrendeléssel, házhoz szállítás útján jutott el hozzánk, azért volt szükség még a nyaralás előtt megrendelni, mert a kiszállítás nem országos. Budapesten és annak vonzáskörzetében érvényes a dolog. Ami szerintem több okból is előnyös. Egyrészt, így nem utaztatják túl hosszú ideig a palackokat, ami ugye biztonsági szempont, másrészt pedig így sokkal gyorsabban hozzájuthatunk a megrendelt gázpalackhoz a kisebb kiszállítási terület miatt.

A Pb gáz egyébként többféle méretű palackban kérhető, de van kifejezetten úgynevezett grill gáz, ami 5 kilós. Ugyanúgy pb gáz van benne, csak a palack kialakítása másmilyen. Ez egyébként nekünk teljesen elég volt, 20.000 forintot fizettünk érte, szállítással együtt. A palackot természetesen megőriztük, hiszen legközelebb, ha szükségünk lenne rá, akkor már csak hétezer forintot kell fizetnünk a cseréért.