A férjem és az édesapja szeretnek horgászni és kaptak egy fülest, hogy éppen hal betelepítés volt a szokásos helyükön, így elmentek egy hétvégi kikapcsolódásra. A férjem ezen a hétvégén az édesapjánál is aludt, így nekem volt időm az itthoni dolgaimra. Pár éve megvettük az első okos lámpánkat, ami telefonról vezérelhető, és több egység is csatlakoztatható hozzá, így azóta van már konnektorunk és több lámpánk is, ami így működik. Ezt szeretném még jobban kamatoztatni, így kerestem rá a napelemekre, és találtam rá a sporoljnapelemmel.hu oldalára.

A honlap teljes körű leírást ad a napelemek működéséről, a különböző eszközökről, amik ezzel a rendszerrel járnak, illetve egy ingyenes felmérést is nyújt, ha szeretnénk belevetni magunkat a rendszer kiépítésébe, de nem vagyunk benne biztosak, hogy a végső árajánlattal ki tudunk békülni és bele fog férni a keretünkbe. Olvastam még a napelemek előnyeiről és buktatóiról is, illetve komolyan szemezgettem, hogy kitöltöm az űrlapot, de végül ezt úgy döntöttem azért előbb mégiscsak megbeszélem majd a férjemmel is, de egy ingyenes felmérés és árkalkuláció biztosan nem lesz az ellenére. A napelemekkel tényleg rengeteget lehet spórolni és hónapok alatt tudjuk nullázni a villanyszámlánkat, így én nagyon szeretnék belevágni. Törekszem a mindennapokban az ökológiai lábnyomunk csökkentésére, és ezzel, illetve az okos eszközeinkkel egy jó nagy szeletet tudnánk lecsípni belőle.

A sporoljnapelemmel.hu az igényelhető napelemes pályázatokról is tesz közzé cikkeket, amiből nekem a Magyar Fejlesztési Bank általi 0%-os hitelt kínáló lakossági napelem pályázat 2021 nyerte el leginkább a tetszésemet. A lényeg az, hogy egy kamatmentes hitelt tudok igényelni az MFB keretein belül, amivel ki tudják pótolni a hiányzó összeget a napelemek telepítéséhez és a villanyszámlán megspórolt pénz segítségével pedig pontosan annyit kell visszafizetnünk, amennyi pénzt kaptunk a banktól. A hitel nagyon népszerű, ezért figyelni kell a kiírásokat, mikor tudjuk felvenni, de ebből is látszik, hogy egy nagyon szuper lehetőségről van szó. Az oldalt érdemes rendszeresen követni, ugyanis folyamatosan frissülnek a cikkek és kerülnek fel új információk, mint a lakossági napelem pályázat 2021-es tudnivalói és aktuális változásai is.