Van egy horgász ismerősöm, Zsolti. Azért kell kiemelnem, hogy horgász, mert a férjem nagy barátja, és a legutóbb én is elkísértem őket horgászni, amikor is Zsolti elmesélte, hogy járt.

Pár évvel ezelőtt szereltette be a napelemeket a házára, és mivel nem egy olcsó beruházásról van szó, kitalálta, hogy majd ő ügyesen lefarag az árából, és a legolcsóbb invertert fogja megvenni. Tudniillik, a napelem inverter árak viszonylag széles skálán mozognak. Ez az a szerkezet, amelyik lehetővé teszi, hogy a napelem által termelt energiát használni tudjuk, az egyenáramot alakítja váltóárammá.

Szóval Zsolti nagyon rafkósnak gondolta magát, mert mi baj lehet, neki az összes márka no-name, hiszen nem ért hozzá, akkor jó lesz a legolcsóbb is. Nagy ügyesen kiválasztotta azt, amelyikre nincs garancia, és rövid időn belül tönkrement. Az egész szerkezetet ki kellett cserélni, ami nem két fillérbe fájt, de Zsolti barátunk nem engedett a huszonegyből, megint valami olcsó, gagyi terméket választott. Az a múlt hónapban ment tönkre, két hete szerelték be neki a harmadikat. Ami ismét nem valami minőségi darab.

Pedig csak egy kis utánajárás kellene, no meg tudhatná, hogy a drágább hosszú távon olcsóbb, mint mindig, újra és újra megvenni valami gagyit.

Minden esetre, az okos más kárából is tanul, a hülye még a sajátjából sem. Mi a férjemmel okosnak szeretnénk tartani magunkat, és tanulva Zsolti példájából, alaposan utána néztünk, mikor mi választottunk napelemet és invertert.

Friss az élmény, pont az említett horgászat előtt szerelték be a miénket. Egy nap alatt elkészültek, beszerezték az összes anyagot és alkatrészt nekünk, mind minőségi darab. Ráadásul egy olyan céget bíztunk meg a munkával, amelyik az ügyintézésben is nagy szerepet vállal, így sokkal kevesebb macerával jár az a sok papírmunka. Mindenben segítenek, ha kérdésünk van, válaszolnak, és tanácsokkal is elláttak minket, hogy ne legyenek gondok a későbbiekben.

Mi nagyon elégedettek vagyunk eddig mindennel, remélem nem nyúltunk mellé, bár a vélemények és visszajelzések alapján, a mi inverterünk nagyszerűen fog működni legalább tíz évig. De Zsolti szerintem jövőre már megint vesz egyet.