A párom imád horgászni, én kevésbé. Nem utálok, csak mindig unatkozni kezdek két perc után, pedig többször próbáltam már megszeretni. Persze ettől függetlenül még szeretek napozni meg olvasgatni a vízparton, szóval el szoktam kísérni, mikor olyan helyre megy.

Múltkor például, miközben ő horgászott, én egy újságot lapozgattam, és abban olvastam egy nagyon érdekes cikket a napelemes rendszerekről. Hogy mennyire megéri, hogy nemcsak a környezetnek jó, hanem a költségvetésünknek is, hiszen a napelem nemcsak visszafizeti az árát, hanem egy idő után profitot is kezd termelni nekünk.

Hazafele az autóban megemlítettem a páromnak, aki csillogó szemmel fordult felém, mondván, őt már egy ideje érdekli a dolog, csak még nem vetette fel. Amíg hazaértünk, sokat beszélgettünk a témáról, otthon pedig a neten is rákerestünk, így találtunk rá a napelempalyazatok.hu weboldalra, aminek köszönhetően végül napelemes rendszerünk lett.

Miután jó sokat tanulmányozta a netet a párom, megállapította, hogy nekünk valószínűleg egy 3 kw-os napelem rendszer is bőven elég lesz. Én csak bólogattam, és eszem ágában sem volt elmondani neki, hogy halvány fogalmam sincs arról, mit jelent az, hogy 3 kw-os napelem rendszer. Mármint addig eljutottam, hogy a fogyasztáshoz lesz köze, valószínűleg, azok a háztartások, ahol alacsonyabb az áramfogyasztás, nincs szükségük olyan nagy teljesítményű napelemes rendszerre, de hogy a 3 kw-os napelem rendszer nagynak számít-e vagy kicsinek, azt nem tudom. Mármint nyilván kikövetkeztettem, hogy kevés lehet, de 3 az egy nagyon alacsony szám, én arra számítottam, hogy százas értékekben fogunk gondolkodni.

Mivel most már hat éve vagyunk a párommal együtt, nem nagyon tudok előle eltitkolni dolgokat, szinte azonnal levágta, hogy fogalmam sincs, miről beszél, úgyhogy átküldött egy cikket, amit a napelempalyazatok.hu oldalon talált, és ami felvilágosított azt illetően, hogy mit is jelent a 3 kw-os napelem rendszer.

Végül arra jutottunk, hogy belevágunk, szóval felvettük a kapcsolatot a Pentele Solarral, hozzájuk tartozik a napelempalyazatok.hu weboldal, és alig 3 hónap múlva már a tetőn csücsült a 3 kw-os napelemes rendszerünk.

Azóta is mindig vele megyek, ha horgászni indul a párom, bár azóta, csak regényeket olvasok, még egy ekkora projektbe egy ideig nem akarok belevágni ?