Az apai ági nagyapám hatalmas horgász volt. Legalábbis apám mindig ezt mesélte róla. Én soha nem jutottam el vele egyetlen horgász tavi eseményre sem. Ettől függetlenül többször láttam a képeket, ahol óriási halakat tart a kezében. Édesapám irtózott a horgászat gondolatától is. Ebben nagy szerepet játszhat, hogy olyan ember, aki nem tud sokáig egy helyben megmaradni. Mesélte, hogy mikor már idősebb lett a nagyapám és kicsit szenilis, kimentek egyszer horgászni. Az öreg két percenként kihúzatta a csalit, hogy hátha van kapás. Apám pedig csak mosolygott kedvesen.

Sokat gondolkoztam azóta a horgászaton. Igazából a horgászok is egyfajta meditációt végeznek, aminek nincsenek tudatában. Szerintem ez egy zseniális dolog, hiszen az igazi realizációk így születnek, tervezés nélkül. Őszintén, aki ki tudja bírni azt, hogy ilyen sokáig egy helyben kell ülnie, az nyugodtan ülőhelyet kaphatna a buddhák csarnokában.

Igen, a szövegemből szép lassan kiderülhet, hogy a buddhizmus eléggé a szívem ügye. Pedig nem volt ez mindig így. Abban, hogy teljes értékű buddhista követővé váljak, a Nepáli Termékek volt segítségemre. Sosem gondoltam volna, hogy egy Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com – Nepáli termékek felirat fogja megváltoztatni az életemet. Ahogy ráléptem erre a keresőben felbukkanó feliratra, egy új világ nyílt meg előttem.

Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com - Nepáli termékek

A Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com – Nepáli termékek kiírás a Nepáli Termékek hangtálakkal foglalkozó részlegére vitt át. Az itt található hangtálakon számomra ismeretlen minták, alakok jelentek meg. Ezek megmozgattak bennem valami olyan dolgot, amiről nem is tudtam, hogy megvan bennem. Hirtelen azt éreztem, hogy megnyugodtam és végtelen békére leltem.

Ezt a szerencsés véletlent meg akartam ünnepelni azzal, hogy rendelek is egy hangtálat. Nem igazán voltam azonban tisztában azzal, hogy a különböző kialakítások milyen jelentéstartalmat hordoznak magukban. Nem kellett azonban kétségbe esnem, mivel erre külön ki van alakítva az oldalnak egy blog része. Itt a hangtálakon kívül is rengeteg érdekes dolgot olvashatunk a buddhizmus témájában. Mindezek mellett pedig van egy „rólunk” menüpont is, ahol az oldal alapítója elmeséli nekünk, hogy milyen céllal kezdett neki a Nepáli Termékek oldalának. Nagyon inspiráló mindegyik szöveg, úgyhogy ha van időtök, ki ne hagyjátok. Szép hangja van a hangtálaknak, de még szebb dolgokat fogsz belehallani, ha ismered a háttértörténetüket és funkciójukat is.

Térjünk azonban vissza a részlegre, ahová a Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com – Nepáli termékek felirat vezetett. A menük kezelésétől nem fogjuk elveszteni a lelki békénket, mivel úgy vannak kialakítva, hogy mindenkinek egyértelmű legyen az első pillanattól kezdve. Nekem ez sokat jelent, ha webshopról van szó, hiszen mindenki azért jön fel az internetre, hogy a lehető leggyorsabban el tudja intézni a dolgait. Itt egy pillanatot sem fogunk elvesztegetni az időnkből, a rendelési folyamat teljes időtartama alatt.

Ha valaki már vásárolt korábban interneten, akkor nem fog különösebb gondokba ütközni. Ami nekem nagyon tetszett, hogy 17 000 forint fölött, ingyenes a kiszállítás. Először soknak tűnhet ez az összeg, de ne tévesszen meg minket. A Nepáli Termékek olyan minőséget képvisel, amiért megéri kifizetni ennyi pénzt. Az ingyenes kiszállítás ráadásul nem csak Budapestre van korlátozva, hanem az egész országra kiterjed. Nekem ez volt az utolsó indok, ami ahhoz kellett, hogy rávegyem magam és vásároljak magamnak egy tibeti hangtálat. Pár napon belül meg is érkezett, ami ugyanúgy ritka internetes vásárlásnál.