Nem csak a horgásztó mellett fogok ki néha meghökkentő dolgokat, hanem egészen más szituációkban is és ez elég gyakori nálam. Több olyan esetet is fel tudnék sorolni, ahol nem csak a gigászi ponty, vagy amur volt, amiért a figyelem középpontjába kerültem, hanem valami teljesen más dolog – pedig tény, hogy azokkal szeretek a leginkább központba kerülni, vagy érdekessé válni mindenféle módon. Most viszont nem ez lesz a téma, hanem valami teljesen más fogás, ami legalább ilyen izgalmas, de mégis teljesen más világi kérdés: a rejtett csőtörés.

Azért ez lett ennek a bejegyzésnek a témája, mert sajnos előfordult velem a dolog az utóbbi időben, ezért szeretném felhívni a figyelmet itt is arra, hogy rejtett csőtörés bárkinél előfordulhat.

Nálunk a következő volt a helyzet: egyre több plusz tétel került fel a vízszámlára és már nem tudtuk mi lehet az, mert aránytalanul nagy lett a fogyasztás, pedig mi egyáltalán nem vagyunk nagy vízfogyasztók. Míg a végén ki nem derült, hogy rejtett csőtörésről van szó sajnos. A kerti csapnál történt a dolog a földben, ezért nem vettük észre, hogy mi történik. Viszont a víz az szökött…

A vizszereles.net csapata segített az ügy felgöngyölítésében, mert rajtunk már bőven túlmutatott a probléma. Ez olyan mértékű gond volt, amihez egyértelműen szakértő segítségre volt szükség, amit szerencsére meg is kaptunk.

Ez a szakmai csapat felmérte a helyzetet és azonnal megmondta, hogy hol is lehet a gond. Nagyon gyorsan és precízen kijavították a hibát és többet már nem kellett aggódni a vízszámla miatt. De azt azért jó tudni, hogy mennyire valós veszély egy ilyen rejtett csőtörés, és ha esetleg hasonlóan magas lenne a vízfogyasztásotok, akkor kezdjetek el gyanakodni arra, hogy valami nem stimmel.

A vizszereles.net egyébként nem csak ezekkel a dolgokkal foglalkozik, mint a rejtett csőtörés felfedése, hanem minden más további vizes munkálatot is vállalnak. Amiben viszont többek, mint bárki más, az egyrészt az, hogyha szükséges, akkor azonnal házhoz mennek és sürgős esetben egy órán belül is ott tudnak lenni. Ha viszont ez sem lenne elég, ott a garancia, amit a munkájukra vállalnak. A weboldalukon leírják, hogy milyen régóta foglalkoznak az adott tevékenységgel, és éppen ezért mennyire megbízható az a munka, amit végeznek. Erre való tekintettel, és persze azért, hogy ismeretlenül is bizalmat építhessenek, teljes garanciát vállalnak az elvégzett munkálatokra.

Erről és a rejtett csőtörés eseteiről is bővebben olvashattok a weboldalukon, a vizszereles.net oldalon. Ha esetleg valami gondot észlelnék otthon újra, biztosan itt kezdenék el először olvasgatni a témában.