A családunkban minden férfi nagyon szeret horgászni, mi nők pedig inkább ilyenkor csak napozunk vagy olvasunk. Ez a férjem családjában egy teljesen idegen kikapcsolódási forma volt, így nagyon furcsa volt neki ez az egész, amikor összekerültünk. Persze szeretett volna bevágódni a családnál, mikor bemutattam otthon, így elkezdett velünk járni a horgásztúrákra. Eleinte nagyon láttam rajta, hogy erőlteti, és csak azért jön, hogy nekem és a családomnak imponáljon, ám ahogy telt – múlt az idő, a dolgok elkezdtek változni más irányba. Láttam rajta, hogy már nem csak megjátszás az egész, hanem tényleg elkezdte élvezni ezt a sportot, aminek bevallom, én nagyon örültem. Reméltem, hogy egyszer megszereti, mert úgy nehéz lett volna velem és ezzel együtt a családommal maradnia huzamosabb ideig, ha a közös hobbinkat nem szereti. De szerencsére ez nem így volt, és ma már együtt hódolunk a horgászat örömeinek.

Ezek az alkalmak azért is jók, mert összehozzák a családot, és nagyokat tudunk beszélgetni horgászat közben mindenféle témáról. Persze ennek vannak hátulütői is, mert voltak már ilyen alkalmakon óriási családi viták is, de mivel össze voltunk zárva, nem volt más választásunk, mint megbeszélni a dolgokat és kibékülni. Hiszen nem érdemes a családdal összeveszni, főleg egy ilyen családi kiránduláson nem, amikor huzamosabb ideig egy helyen tartózkodunk mindannyian.

Az egyik ilyen túra alkalmával valahogy szóba kerültek a lakásbiztosítások. Azt hiszem úgy, hogy apukámék váltottak biztosító társaságot, de az újjal sem voltak megelégedve, és nem tudták, hogy mi legyen. Ekkor elmesélte a férjem, hogy talált rá a pannonsafe.hu – ra, ahol végül mi is megkötöttük a biztosítást a házunkra, és egyáltalán nem bántuk meg. Kíváncsi volt a férjem, hogy a piacon milyen lehetőségek vannak, ezért beírta a keresőbe, hogy legjobb lakásbiztosítás 2019, hátha talál így valami érdemlegeset. Szerencsére így is történt, mert rátalált az előbb említett oldalra, és akkor úgy döntött, hogy kicsit szét is néz, pontosan mit is kínál a pannonsafe.hu.

legjobb lakásbiztosítás 2019

Az első és legfontosabb dolog, ami neki megtetszett, az a rengeteg információ az oldalon. Szerintem az nagyon fontos lenne, hogy minden biztosító társaság kiírja a legfontosabb tudnivalókat, de sajnos nem ez a bevett szokás egyelőre. Hiszen nem csak olyanok mennek lakásbiztosítást kötni, akiknek már van mindenféle tapasztalata, hanem olyanok is, akik ezen a területen még nagyon újak és nincsenek tapasztalataik sem. Szeretett volna utánajárni annak, hogy mi a helyzet a villámcsapás okozta kárral, mert apukámék emiatt szerettek volna biztosítót váltani. Az előző keresett valami kiskaput, amire hivatkozva végül nem fizetett egy fillért sem, és a szüleim hoppon maradtak. Így a villámcsapás okozta kárt családi összefogással sikerült helyreállítani. Viszont ezen az oldalon ott van feketén és fehéren, hogy a túlfeszültség elleni védelemmel ellátott eszközökben bekövetkezett kárt is majd a biztosító megtéríteni, amennyiben vissza lehet vezetni, hogy a károsodást valóban villámcsapás okozta. Fontos megjegyezni itt azonban, hogy addig nem szabad semmit megjavítani, ami károsodott, amíg nem jött ki a kárszakértő, és nem szemlézett mindent le, amit szükséges. Hiszen logikusan belegondolva, ha megjavíttatjuk a dolgokat idő előtt, akkor az ember akár mondhatna bármit, nagyobb kárt is, mint amekkora bekövetkezett, nem lehetne annak ellenkezőjét bizonyítani. Így az ember több pénzt kapna, mint amennyi járna neki, az pedig biztosításból fakadó vagyonszerzés, ezt pedig hazánk törvényei büntetik.

Apukám nagyon fülelt, amikor a férjem erről az egészről beszélt, láttam rajta. Mivel elég jó dolgokat mondott, a szüleimnek bogarat ültetett a fülébe azzal kapcsolatban, hogy lehet, nem ártana váltani nekik egy olyan biztosítóra, ami megbízható, és amivel nekünk is volt már jó tapasztalatunk. Végül azt mondta apukám, hogy amint vége lesz a horgásztúrának, ellátogat ehhez a vállalathoz, és ő is megérdeklődi, hogy mit ajánlanak. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer egy horgász kirándulás hatására fogják a szüleim megtalálni a megfelelő lakásbiztosítást, de hát az élet már csak ilyen kiszámíthatatlan.